Марки +
Пол +
Възраст +
Цена

Играчки

Какви детски играчки можете да откриете при нас?

 

На първо място нашите играчки са качествени. Дали са дървени или меки, те са изработени съгласно правилата в Директивата на ЕС за безопасност на играчките: нямат остри ръбове, върхове, боите и лепилата са напълно безвредни. Освен това сме подбрали брандове, които са утвърдени имена на европейския пазар, чиито играчки предлагат интересени дизайни и провокират развитието на детето. Като подкатегории сме обособили: дървени, образователни, музикални, меки за бебета, ролеви и кукли. И не на последно място играчките, които ще намерите в нашия локален магазин във Варна и тук на нашия сайт са изключително красиви. Освен с визия те привличат и с приятните си меки пастелни тонове.

 

Дървени играчки и ролеви игри – как да избера подходящата?

 

Дървените играчки са най-добрият избор, който можем да направим. Те са устойчиви, безопасни и са изработени от естествени материали. За да изберем най-подходящата за едно дете, трябва на първо място да се съобразим с неговата възраст и етапа на развитие, в който се намира. На всяка кутия има указана възрастта, за която дадената играчка е подходяща. Например за деца от 1 годинка нагоре класически дървени играчки са: дървено влакче, дървен сортер, бутало, дървен пъзел със звук, дървена писта с колички и други. За деца от 2 години плюс са подходящи зеленчуци или плодове за рязане с велкро лепенки, часовник пъзел, дървен конструктор а от 3 години нататък всички ролеви игри: дървена кафемашина, дървен тостер, баланс дърво и много други. Всички те са важни и играят роля при развитието на децата, защото засягат стимулацията на различни умения: координация, фина моторика, памет, търпение, реч, самоувереност, слух и други.

 

Образователните играчки  - какви умения тренират те?

 

Човек се учи докато е жив, а стартира този процес още от бебешка възраст. За това колкото по-рано обърнем внимание на ранното обучение, толкова повече предимства ще носи то за развитието на децата ни. Подходящите образователни играчки стимулират различни умения и по този начин чрез играта децата придобиват различни способности. Например за бебета от 2 месеца + могат да бъдат предложени всякакви дрънкалки, меки играчки или рингове за трениране на захвата, на проследвяане на обект. Следващият скок в растежа е свързан с уменията да се обръщат, след това да пълзят и лазят. Тогава са подходящи всякакви играчки, които ги привличат да се движат. На малко по-късен етап се тренират логическо мислене, концентрация, креативност, търпение, социални умения. Например един от много харесваните от самите нас брандове Joueco имат една изключително ефектна играчка: Pop Wildies – поп ъп игра, която е подходяща за деца на над 1 годинка. На пръв поглед доста семпла играчка, но това е, от което имат нужда децата, за да активират въображението и мисленето си. Състои се от основа с 4 забучени колчета, всяко от които представлява животинка в определен цвят. Идеята на играчката е детето да тренира координацията ръка-око като натиска главите на животните и при това натискане те подскачат. И точно това пружиниране и отскачане предизвиква желанието у децата да повторят това движение пак и пак. Освен това могат да тренират да поставят самото животинче в дупката, да показват кое животно кое е, да учат основни цветове. Ето как една изчистена и елементарна играчка може да тренира няколко умения у децата. Други подходящи играчки в тази категория са: пъзели, игри за нанизване, сортери, конструктори, баланс игри, мемо игри и тн.

 

Музикални играчки – на какво учат децата?

 

Музикалните играчки са от особено значение за развитието на децата. Освен че те допринасят за формирането на усет към ритъма и стимулират слуха, тренират концентрацията и паметта. Вече има изследвания, които доказват, че свиренето на инструмент има връзка с по-добри когнитивни умения и по-успешно овладяване не език. Музиката създава по-добро настроение, а музикалните инструменти като ксилофон, барабан, китара, музикална маса и тяхното използване подобряват координацията ръка-око.

 

Меки играчки за бебета и кукли – с какво са ценни те?

 

Меките играчки като кърпичка за гушкане, плюшено животинче или кукла често биват посочвани като любими играчки за децата. Това е така, защото детето ги приема като заместник на любимия си възрастен, който в даден момент не е до него. Психолозите наричат тези играчки „преходни обекти“, които играят основна роля в етапа на отделянето на детето от майката и осъзнаването му като отделна личност. Те влизат в ролята на утешител, приятел, придружител, по-късно на събеседник, получават най-различни роли във всяка една игра.

 

Кои марки предлагаме?

 

Little Dutch – това е един от основните брандове, които предлагаме. Стартира като малък фамилен бизнес в Холандия, ориентиран към бебета, малки деца и деца в предучилищна възраст. Повече от десетилетие те създават широка гама от разнообразни продукти, които са еднакво интересни и практични: от меки играчки за бебета, през меки кукли за по-големи деца, дървени играчки, дрешки, аксесоари за детски стаи, аксесоари за бебета, и много други. За кратко време те успяха да се наложат на пазара като едни от най-успешните производители на качествени и красиви дървени играчки в Европа.

Joueco – друга наша любима марка за дървени играчки, които в цветова гама се доближават до тези на Little Dutch. Брандът отново е холандски и предлага продукти за деца от 6 месеца нагоре. Колекциите им са със забавни илюстрации, весели цветова и красиво покритие, което придава на сериите прекрасен външен вид. Опазването на околната среда и производственият процес играят важна роля за бранда и за това той предоставя необходимите сертификати, които отговарят на най-новите изисквания за качество.

Cubika – украинска марка, с която ние сме изключително горди. Кубика е създадена през 2015 и оттогава е ненадминат лидер на пазара за дървени играчки в Украйна. Тъй като тяхна основна цел е разширяването в чужбина, вземат участие и в най-големия панаир на играчки в света “Spielwaren Messe” в Нюрнберг. До момента са успели да установят партньорства за търговия на дребно в 27 държави. Дървесината им идва от Карпатите, където замърсяването е ниско. Горите, от които се добива дървесината се управляват устойчиво и за това предоставят съответния сертификат FSC. Използват немски органични бои на водна основа, които са напълно безопасни за деца.

Jabadabado е друга марка, която наскоро включихме в асортимента си. Шведска компания, която прави своите първи стъпки още през 1993 и стартира също като семейна фирма. Оттогава успяват да се разширят и наложат като водещ бранд както в Скандинавия, така и из цяла Европа.

PlayMais е марка, която е горд носител на наградата „Зелена марка“ заради устойчивостта си и приноса си към опазването на околната среда. Продуктът им представлява образователна игра за моделиране с малки царевични пръчици, изработени от 100% растителни материали, които се лепят само с вода. Продуктът е отличен в цял свят и печели редица награди: „Independent Toy Award“, „German Brand Award 2019“ в категориите „Отлична марка играчки за деца“ и „Устойчива марка на годината“. Горд носител на наградата "spiel gut" за игри с особено висока педагогическа стойност. Брандът е немски и това си личи не само по природосъобразната насоченост, но и по бизнес модела. Те работят съвместно с Немските железници и предлагат в много от междуградските експреси (така наречените ICE) своите играчки за моделиране и детски списания за още повече креативни идеи.

Londji не е само красива риболовна местност в Камерун, но и проект, зародил се през 2004 година в Барселона. Игрите, които създават са от изцяло рециклирани материали и впечатляват с разнообразен и авторски дизайн. В нашия магазин можете да откриете техните прекрасни пъзели, образователни игри като играта за умножение или забавните игри с печати.

Филтри
Цена