Марки +
Пол +
Възраст +
Цена

Дървени играчки

Дървени играчки за деца и бебета – преоткриване на добре забравеното старо?

 

Дървените играчки преживяват своя ренесанс и през последните години се радват на огромен интерес от страна на новите родители. Но на какво се дължи успехът им? От една страна те са най-добрата алтернатива на пластмасовите играчки, които буквално заляха пазара прес последните десетилетия. Все повече хора избират да водят природосъобразен начин на живот и да ограничат потреблението си на пластмаса, за чието разграждане в природата е необходима смяната на няколко поколения. Поемайки новата роля на родител, все повече хора си задават въпроса „Какъв свят ще оставим на своите деца?“ Дървесината е естествен материал, който не замърсява околната среда. Освен това играчките, изработени от дърво са много по-устойчиви на счупване и могат да се използват за игра от няколко поколения.

Освен че дървесината е по природосъобразен и устойчив материал, тя е и по-безопасна за нашите деца. Все повече проучвания доказват вредата от пластмасата върху здравето ни, а при малките деца, чията игра включва лапане и гризане на почти всяка играчка, родителите все по-често ги избягват. Дървените играчки, които предлагаме отговарят на всички европейски изисквания за безопастност. Освен това пластмасовата играчка е по-лесна за чупене, а попадане на малка частица от нея в устата на малкото дете, би могло да доведе до нараняване или задушаване.

 

Защо дървените играчки са по-добри за малките деца?

 

Устойчиви, природосъобразни, безопасни! Изброените дотук предимства не представляват интерес за децата. Кое е това, което превръща дървените играчки в по-добрия избор за нашите деца? Те са семпли, не издават звуци и светлини. Как ще привлекат вниманието им? Тук идва ролята на родителя, който е най-добрата играчка за своето дете. За да ангажираме вниманието с т. нар. пасивни играчки е необходимо да задействаме нашето въобръжение. Звуците, песните, стихчетата, задвижването на играчките в началото ще идват от родителя. Пластмасовите играчки на батерии, които се отличават с аудио и визуални ефекти не оставят място за въображение. Разбираемо броя думи, които родителят използва по време на игра с пасивна играчка е многократно по-голям от този при игра с играчка със звукове и светлини. Това оказва влияние върху развитието на речта. Специалистите по ранно детско развитие препоръчват игра с по-малко на брой играчки, които да са подбрани така, че да развиват уменията на вашите деца. Образователните дървени играчки подобравят координацията око-ръка, фината моторика, концентрацията, социалната компетентност, търпението, логическото мислене и креативността.

 

Класически дървени играчки – кои да изберем?

 

Дървени кубчета, дървено влакче, дървена писта с колички – тези играчки са част от задължителния списък с подаръци за първи рожден ден. Това е така, защото на тази възраст от малкото дете се очаква да строи кула от няколко кубчета, а любима игрова схема се оказва „траектория“ – движение на предмети и тялото в пространството. Разбира се, списъкът бързо може да набъбне с допълнителни образователни и монтесори играчки, подходящи за възрастта като дървен сортер с животни, монтесори дъга и игра за нанизване.  

Подходящи дървени играчки за деца на 2 години са чаеният сервиз, дървени играчки за рязане като тази дъска с продукти „Закуска“ и разбира се всякакви дървени играчки за готвене. Между втората и третата годинка започват да се развиват ролевите игри. Кухня за деца има в почти всяка детска стая. Играта може да се доразвие с дървена кафемашина, тостер или торта.

Подходящи дървени играчки за момчета на три години са дървената работилница и колана с инструменти. Момичетата проявяват все по-силен интерес към гримовете и фризьорските комплекти. А традиционните игри с кукли могат да се надградят с това красиво розово легло от дърво или дървената количка.

 

Дървени музикални играчки за деца - защо не трябва да ги избягваме?

 

Присъствието на музикален инструмент в живота на вашето дете е абсолютна необходимост и ние от Трийхаус сме подбрали семпли, безопасни и изключително красиви дървени музикални играчки, които подобряват:

 • слуха
 • такт
 • ритъм
 • самоувереност
 • фина моторика
 • търпение
 • координация ръка-око
 • паметта
 • реч
 • когнитивност
 • настроението

 

Филтри
Цена