Книги

Съвременна детска литература – любими издателства, писатели, илюстратори и преводачи

 

В нашето магазинче можете да откриете подбрани заглавия на едни от най-популярните автори на съвременни детски книжки. Най-голям дял се пада на любимия ни тандем -Джулия Доналдсън и Аксел Шефлър. Поддържаме наличности на всичките им вече издадени на български език заглавия от ИК „Жанет 45“ и издателство „Фют“. За популяризирането на поредицата стартирахме и серия от събития чрез инициативата ни „Приказки под нашето дърво“. С помощта на картинния театър „Камишибай“ досега сме представили над десет заглавия в превод на любимата ни Мария Донева. След всяко четене, децата получават материали за допълнителна работа с героите от приказката, а чрез даренията им в нашата къщичка-касичка поддържаме вече представяните детски книги от Джулия Доналдсън в нашата цветна къщичка за книги, от която децата могат да ги заемат напълно безплатно в срок от две седмици.

Друга любима поредица от издателство „Таралеж“, която поддържаме в наличност е тази на Джори Джон и Пийт Осуалд. Авторът Джори Джон е двукратен носител на наградата за детска книга на името на Е. Б. Уайт „Чети на глас“ и е включен в класацията на „Ню Йорк Таймс“ за най-продавани автори, а илюстраторът Пийт Осуалд е известен с работата си по анимационните филми „Облачно с кюфтета“. „Мадагаскар 2“, „Хотел Трансилвания“ и “Angry Birds: Филмът“. Успешната поредица включва „Лошата семка“, „Доброто яйце“, „Якото бобче“ и други.

Разбира се, при нас можете да откриете и едни от най-продаваните съвременни автори на детска литература от България – Катя Антонова („Феята от Захарницата“, издателство „Рибка“, носител на наградата в категория „Най-четен автор на детски литература“) и Радостина Николова („Приключенията на мотовете“, издателство „Мармот“, носител на националната награда „Константин Константинов“ за принос в книгоиздаването за деца“), както и книги от няколко малки издателства „Меченосец“, Ясна книга“ и „Йо-Йо Книги за деца“. Щастливи сме, че първата книга от съвременен български автор на детски книжки прочетена в инициативата ни „Приказки под нашето дърво“ беше представена лично от автора й Събина Георгиева – „Опашати непознати“ (Носител на литературната награда „Бисерче вълшебно“ 2022).

Филтри
Цена