Марки +
Пол +
Възраст +
Цена

Музикални играчки

Дървени музикални инструменти за деца и бебета!

 

И най-малките деца обичат музиката, както и всякакви интересни звуци и мелодии. Слухът на бебето се стимулира от различните шумове. В началото са достатъчни тихото и нежно пеене, тананикане и пляскане с ръце. Бебешките дрънкалки са може би първите музикални инструменти, които бебетата сами хващат в ръчичка. Те са идеалният перкусионен инструмент, който освен за изучаването на ритъма, с удобството си за хващане от малките детски пръстчета е подходящ и за трениране на захвата. Освен развитието на слуховото възприятие, те насърчават и координацията око-ръка. 

С всеки изминал ден потребността от нови звуци, мелодии и музика на малките деца се увеличава. Към навършване на първата годинка е и времето, в което можете да въведете най-семплите дървени музикални инструменти за деца като ксилофон, барабан или маракас. Дървените музикални играчки са създадени специално за деца, семпли и изчистени, без излишни дребни части, които да могат да бъдат погълнати и да представляват опастност за вашето дете. С израстването на детето можете да представите и по-сложни инструменти като дървена детска китара със струни или детски акордеон.

 

Защо музикалните инструменти са важни за развитието на децата?

 

Музикалните инструменти не трябва да отсъстват от никоя детска стая. Те са важни за ранното детско развитие и възпитателния процес. Освен че стимулират слуха, развиват усета за такт и ритъм. Свиренето на музикални инструменти подобрява координацията ръка-око и фината моторика. Освен това тренират търпението, концентрацията и паметта. Множество проучвания в последните години доказват връзката между свиренето на инструмент и по-добрите когнитивни способности и овладяването на езиковите компетенции. Децата, които изучават музикални инструменти говорят, пишат и заучават чужди езици по-бързо. Чрез свиренето се активира пространственото и структурно мислене, както и запаметяването на абстрактни звукови фигури. Свиренето се отразвява благоприятно освен на настроението и на начина, по който мозъкът обработва информацията.

Никога не е прекалено рано да въведете музикален инструмент в живота на вашето дете и ние от Трийхаус сме подбрали семпли, безопасни и изключително красиви дървени музикални играчки за вашите деца, които допринасят за развитието на:

 • слуха
 • такт
 • ритъм
 • самоувереност
 • фина моторика
 • търпение
 • координация ръка-око
 • паметта
 • реч
 • когнитивност
 • настроението

Съвет: Всички сме чували за т. нар. "Ефект на Моцарт", заради който слушането на неговите композиции се препоръчва на бременни жени и малки деца. Чудесен вариант за ранно представяне на музикалните инструменти на децата е бебешката музикална книжка на издателство Фют "Горският оркестър свири Моцарт". Тя е с твърди страници с цветни илюстрации на животни и вградени бутони, които активират откъси от най-известните творби на Моцарт. 

 

 

 

Филтри
Цена