На гости във Военноморски музей Варна в Деня на бащата

На гости във Военноморски музей Варна в Деня на бащата
13 юни 2024

На 8 юни гостувахме за втора поредна година във Военноморски музей в град Варна по случай отбелязването на Деня на бащата. Този път бяхме с нашето приказно иглу и прочетохме на всеки половин час книгата на Джулия Доналдсън и Аксел Шефлър "Охлювът и китът". Благодарим на всички деца и техните родители, които се присъединиха към нас по време на празника. Благодарим и на нашите домакини за поканата. До нови четения!

Благотворително четене на приказки, игри и гребане в Деня на детето31 май 2024

Каним всички деца и техните родители да отпразнуваме Деня на детето с благотворително четене на приказки в двора на клуб "Трийхаус" и благотворително гребане в тандем пред сградата на Радио Варна в Морската градина!

прочети още

"Зог и летящите лекари" в Нощ на музеите и галериите Варна27 май 2024

Благодарим на всички деца и техните родители, които бяха част от нашето Четене на приказки в Нощ на Музеите и Галериите Варна. Благодарим и на домакините Парк-музей "Владислав Варненчик", че за втори път ни поканиха на гости.

прочети още

Интерактивно четене и творчество с "Перото на Сами"13 май 2024

Първата ни съботна работилница за приказки в къщенцето на ул. “Иван Вазов” 26 беше със специален гост - Събина Георгиева! Тя беше насочена за деца над 3 години и включваше интерактивно четене на авторската ѝ книга “Перото на Сами”, както и творческа част за изработка на папагалче за спомен.

прочети още

Заповядайте на мини фестивал "Зелана Варна"!10 април 2024

По повод "Деня на Земята" на 20 април ще бъдем домакин на мини фестивал "Зелена Варна", организиран от нашите приятели "Академия за рециклиращо изкуство". Събитието ще се проведе в двора на клуб "Трийхаус" на ул. "Иван Вазов" 26, град Варна.

прочети още

2 април 2024 г - Международен ден на детската книга2 април 2024

Днес отбелязваме международния ден на детската книга. На тази дата през 1805 г. е роден Ханс Кристиан Андерсен, затова през 1967 г. Международният съвет на книгите за млади хора (IBBY) я избира за празника.

прочети още

Ден на отворените врати в клуб "Трийхаус"19 март 2024

След усилена работа през последните два месеца в новото ни пространство, тази събота организирахме "Ден на отворените врати" в клуб "Трийхаус".

прочети още

2023 - Равносметка11 януари 2024

Благодарим Ви за тази приказна година! В последните 12 месеца успяхме да организираме над 50 събития, сред които поредица от безплатни четения в рамките на инициативата ни "Приказки под нашето дърво". Тя стана повод за много нови срещи и приятелства.

прочети още

Благотворителна работилничка за коледни бисквитки12 декември 2023

Тази събота, на 9 декември се проведе нашата благотворителна работилничка за коледни бисквитки съвместно и в подкрепа на Социално предприятие "Пекарна Радост".

прочети още

Предколедна размяна на детски книжки, играчки и настолни игри 3 декември 2023

Тази събота пред магазинчето ни на ъгъла на бул. "Княз Борис I" 21 и ул. "Иван Вазов" 2 се проведе втората размяна на детски книжки, играчки и настолни игри съвместно с приятелите ни от "Академия за рециклиращо изкуство".

прочети още

Трийхаус приказен щанд на "Академия за бременни и родители" във Варна26 ноември 2023

Тази събота във Варна за първи път след пандемията се проведе "Академия за бременни и родители", в която се включиха над 40 организации в подкрепа на семействата с малки деца.

прочети още

Този петък се включваме в отбелязването на първия "Ден на четенето" в България!14 ноември 2023

На 17 номеври (петък) с инициативата ни "Приказки под нашето дърво" ще отблежим първия "Ден на четенето" в България по инициатива на Фондация Четене!

прочети още

Ужасът Хелоуин31 октомври 2023

Колко страх могат да понесат децата? Чудовища, духове и вещици – за децата е истинско забавление да се плашат на Хелоуин, а за родителите по-скоро е проблем. 5 съвета за правилна нагласа към Страшното.

прочети още

Страшни приказки под нашето дърво: "Патилата на метлата" (снимки)30 октомври 2023

Благодарим на всички деца и техните родители, които споделиха с нас четенето на страшни приказки под нашето дърво. Днес за вас прочетохме “Патилата на метлата” от Джулия Доналдсън и Аксел Шефлър.

прочети още

Страшна неделя с четене на "Патилата на метлата" и кулинарна работилница26 октомври 2023

След миналогодишния маратон със страшни приказки сме Ви подготвили още по-вълнуваща страшна неделя в края на седмицата. Този път залагаме на класиката за повода от Джулия Доналдсън и Аксел Шефлър "Патилата на метлата", в която вещицата всъщност никак не е страшна.

прочети още

Музикална работилничка с "Чело коте книжки" (текст)17 октомври 2023

В тазседмичната ни музикална работилничка с най-малките ще разучаваме текста на песента "Чело коте книжки". Тук ще откриете пълния текст на песента, както и файл за разпечатване с добавени мишлета около текста, за да могат малчуганите да ги посочват с пръстче.

прочети още

Творилничка с Йо - занимания с деца от 3 до 8 години12 октомври 2023

Този петък стартираме поредица от творчески работилнички за деца от 3 до 5 години и деца от 5 до 8 години в Стаята за приказки и игри на Трийхаус. 

прочети още

Комикси с усмивки- ателие за деца от 4 до 10 години26 септември 2023

Знаете ли, че и усмивката си има празник? Така, както хората по целия свят празнуват Нова година или първа пролет, така има и Световен ден на усмивката! Това е всеки първи петък от месец октомври. Тази година датата е 6 октомври. Заповядайте да го отбележим заедно!

прочети още

Детска работилничка за по-здрави зъбки (снимки)26 септември 2023

Благодарим на всички деца, техните родители, на мис Мей и нейните колеги от денталния факултет на МУ във Варна за участието в нашата Работилница: Как да се грижим за своите зъбки?

прочети още

Трийхаус отбелязва Деня без автомобили с участие в "Пеша фест"18 септември 2023

Изключително се вълнуваме да споделим с Вас, че на 22 септември ще отбележим Европейския ден без автомобили с участие в базара на ПЕША ФЕСТ!

прочети още

Предстояща работилничка: "Как да се грижим за зъбките си?"15 септември 2023

Работилничката на тема „Как да се грижим за зъбките на нашите деца по забавен и интерактивен начин“ ще се проведе на 24 септември от 11:00 часа пред магазинчето за детски книжки и дървени играчки на улица „Иван Вазов“ 2. Участието е безплатно след предварително записване. Работилничката е подходяща за деца на възраст между 2 и 5 години. Неин водещ ще е доктор Мей, която ще обясни на нашите малки приятели как да поддържат зъбките си чисти. За всички участници ще има и допълнителни изненади.

прочети още

Разговор с Виктория Петрова, авторът на "Мечо и добрината обикалят гората"10 септември 2023

В края на лятото на гости в нашето онлайн пространство е авторът на детската книжка с кауза "Мечо и добрината обикалят гората". Как се е родила идеята за създаването на книгата, какви инициативи подкрепя и какво ново предстои в света на добрия мечок, можете да прочетете в разговора ни с Виктория Петрова тук!

прочети още

Търсете силните страни на децата и ги окуражавайте (Интервю с детския психолог проф. Манфред Дьопфнер)30 август 2023

Прекалената любов, грижа или прекалено високите изисквания може да се окажат вредни за децата. За този баланс във възпитанието говори журналистката Мари-Анне Шлолаут с детския психолог Манфред Дьопфнер.

прочети още

Работилница за родители: Как да обогатим четенето на детски книжки15 август 2023

На празника на Варна, две приятелски организации "Образователна общност - Варна" и "Treehouse.bg - Books & Wooden Toys", ще станем част от "НПО - Експо" с организирането на обща работилница на тема "Как да обогатим четенето на детски книжки?"

прочети още

Treehouse.bg: Първи рожден ден!10 август 2023

Обичате ли рождени дни? Ние ги ОБОЖАВАМЕ и затова сме подготвили много изненади за малките ни приятели! На 15 август - в деня на Варна ще отбележим първата ни обиколка около слънцето!

прочети още

Книгите на Джулия Доналдсън и Аксел Шефлър вече на английски и немски език при нас1 август 2023

Детските книжки на Джулия Доналдсън, които са хит у нас и в чужбина, можете да поръчате онлайн тук или да закупите от физическия ни магазин в гр. Варна на ул. Иван Вазов 2.

прочети още

"Дракон или еднорог? - комикс ателие за деца от 4 до 8 години25 юли 2023

Приказно ателие за деца, които обичат да рисуват и искат да създадат свой собствен комикс. Колко страшни и симпатични могат да бъдат драконите и еднорозите? Това зависи от приказката, която ще измислим и нарисуваме заедно. По време на заниманието децата ще научат още как да подредят рисунките си в комикс и кое е най-важното, за да говорят героите.

прочети още

Разговор с Александра Колева, авторът на "Аз съм българче"7 юли 2023

В разгара на лятото във Варна поканихме за интервю Александра Колева. Този разговор е част от рубриката ни запознанства с писатели на детски книги, които можете да откриете при нас в Трийхаус. Приятно четене!

прочети още

"Грузулак" на гости в приказната гора на парк "Елин Пелин" Варна2 юли 2023

Вчера с нашето приказно иглу гостувахме в парк "Елин Пелин". Жителите на квартала се събраха за почистване, работилничка за къщички за птици и оживяване на дървесни духове и горски същества, сред които и нашето любимо чудовище - "Грузулак".

прочети още

Демонстративен урок по френски / английски език по приказката "Водното конче"30 юни 2023

Имаме удоволствието да ви поканим на демонстративен урок по френски / английски език по приказката "Водното конче"! Той ще се проведе следващия четвъртък (6 юли) от 17:30 до 18:30 в нашето ново пространство - Стая за приказки и игри, което се намира в непосредствена близост до магазинчето ни за детски книжки и дървени играчки.

прочети още

Магия за приказна гора в парка27 юни 2023

Тази събота (1 юли) с инициативата ни „Приказки и игри под нашето дърво“ ще гостуваме в парк „Елин Пелин“ с четене на любимата ни детска книга от Джулия Доналдсън „Грузулак“. Приказното иглу на Трийхаус ще очаква с вход свободен и без предварително записване малчугани на възраст между 2 и 6 години в градинката на „Христо Ботев“. Четенето стартира в 12:00 часа, а събитията в парка започват от 10:30.

прочети още

„Да научим френски с Водното конче" 20 юни 2023

Вълнуваме се да споделим, че работата по нашето ново пространство за приказки и игри, което се намира в непосредствена близост до магазинчето ни за дървени играчки и детски книжки, върви с пълна сила. Щастливи сме да обявим, че в средата на месец юли ще бъдем домакин на курс по френски език за деца от 6 до 10 години, основан върху книгата „Водното конче и гривната".

прочети още

Новите попълнения в къщичката ни библиотека са...12 юни 2023

След отбелязването на "Деня на детето" с маратон от четения отново изпразнихме касичката ни къщичка, за да превърнем дарените от Вас монетки в заглавия за къщичката ни библиотека. Новите попълнения са....

прочети още

С четене на "Рибко" отбелязахме Деня на бащата във Военноморски музей-Варна10 юни 2023

Благодарим на всички деца и техните родители, които взеха участие в нашето Четене на приказки в Деня на бащата! За всички вас прочетохме цели четири пъти детската книга на Джулия Доналдсън и Аксел Шефлър - “Рибко”!

прочети още

Деня на бащата с четене на приказки6 юни 2023

Тази събота (10 юни), без предварително записване и с вход свободен от 16:00 до 18:00 часа, ще гостуваме с инициативата “Приказки и игри под нашето дърво” във Военноморски музей-Варна. По случай Деня на бащата за първи път ще прочетем детската книжка на Джулия Доналдсън за най-умелия разказвач на истории в подводния свят - “Рибко”!

прочети още

Замък на приказките беше голямата ни изненада в Деня на детето!3 юни 2023

С голямо вълнение премина и Приказния маратон по случай първи юни и празника на децата. За първи път пред нашия магазин за дървени играчки и детски книжки в центъра на Варна се радвахме на чисто новия ни приказен замък.

прочети още

Приказен маратон за Деня на детето28 май 2023

Празничен маратон с четения на любими детски книжки от световноизвестния тандем Джулия Доналдсън и Аксел Шефлър сме подготвили по случай Деня на детето пред Трийхаус.

прочети още

Разговор с Таня Петкова, авторът на "Виждам те" и "Истории от космоса"27 май 2023

Тази седмица отбелязваме празника на българската азбука, просвета и култура на славянската книжовност с разговор от поредицата ни интервюта с автори на детски книги, които можете да закупите от нашето магазинче. Благодарим на Таня Петкова, че прие поканата ни за разговор в нашия блог. Приятно четене!

прочети още

Размяна на детски книжки, играчки и настолни игри15 май 2023

С наближаването на 1 юни обявяваме и една чудесна инициатива за размяна на детски книжки, играчки и настолни игри на Recycle Art Academy-Рециклиращо изкуство, чийто домакин ще бъдем ние. Размяната ще започне на 19 май и ще приключи на 1 юни, когато плануваме и приказен маратон с четения на любимите ни детски книжки. Размяната е част от поредица събития на Академията за рециклиращо изкуство с цел „НУЛЕВ ОТПАДЪК“.

прочети още

Наградените в националния конкурс „Бисерче вълшебно“ 15 май 2023

На 13 май фондация „Детски книги“ обяви победителите в тазгодишното издание на Национална награда „Бисерче вълшебно“ 2023. За единадесети път жури от деца на възраст от 3 до 16 години от цялата страна отличиха съвременни детски книги в няколко категории.

прочети още

Зог, Перла и Гадабут на гости в Парк-музей „Владислав Варненчик“14 май 2023

Тази събота (13 май) инициативата ни „Приказки и игри под нашето дърво“ гостува в Парк-музей „Владислав Варненчик“. Повод за поканата, която на драго сърце приехме, беше Европейската „Нощ на музеите“. Всички посетители на комплекса имаха възможността да разгледат безплатно и постоянната експозиция на музея, където единствено в България могат да се видят рицарски доспехи от епохата на кръстоносните походи, както и средновековно оръжие и снаряжения, открити на бойното поле.

прочети още

Феята от захарницата е най-новото заглавие в къщичката ни за книги9 май 2023

Любимата на всички съвременни деца Ванилия е най-новият обитател в нашата къщичка-библиотека пред магазина за дървени играчки и детски книжки Трийхаус в град Варна!

прочети още

Четене на приказки в Нощта на музеите и галериите 4 май 2023

Изключително се вълнуваме да споделим, че на 13 май (събота), без предварително записване и с вход свободен от 18:00 до 20:00 часа, инициативата "Приказки и игри под нашето дърво" се включва в "Нощта на музеите и галериите" с гостуване в Парк-музей "Владислав Варненчик".

прочети още

Дървени играчки за деца - топ 5 идеи за подаръци за първи рожден ден30 април 2023

През последните години дървените играчки преживяват нещо като малък ренесанс и все повече родители ги предпочитат в избора си за своите деца. Ако скоро вашето дете празнува първата си обиколка около слънцето или сте канени на първи рожден ден, тук сме подготвили кратък списък с интересни предложения.

прочети още

Разговор с Елена Владова, авторът на "Водното конче и гривната"24 април 2023

На 23 април отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право с най-новото интервю в поредицата ни разговори с автори на детски книги, които можете да откриете в нашето магазинче в центъра на Варна. Благодарим на Елена Владова, че прие поканата да си поговорим в нашето онлайн пространство. Приятно четене!

прочети още

Светла сряда в "Зеленият морски двор на Варна"21 април 2023

С четене за най-малките любители на детски книжки отбелязохме Светлата сряда в „Зеленият морски двор на Варна“ – пространството за свободна игра за деца и бебета по примера на Франсоаз Долто и по инициативата на варненския педиатър д-р Екатерина Вълчева в партньорство на Медицинския университет в града.

прочети още

Разговор със Събина Георгиева, авторът на "Опашати непознати"15 април 2023

Преди по-малко от два месеца с много усмивки, слънце и истинско пролетно настроение премина първото ни представяне на български писател на детски книги в инициативата ни "Приказки под нашето дърво"! След прочитането на историята за петте кучета Джина, Марли, Тото, Титан и Лайка, малките слушатели имаха възможност да получат автограф от авторката на "Опашати непознати". Сърдечно благодарим на Събина Георгиева, че отново прие да ни гостува - този път в онлайн пространството на нашия блог.

прочети още

"Кучето детектив", "Болничното куче", "Зог и летящите лекари" сред новите обитатели на къщичката ни за книги10 април 2023

Днес изпразваме къщичката ни касичка от събраните от Вас монетки и ги превръщаме в книжки за къщичката ни библиотека. А ето и новите ѝ обитатели:

прочети още

Детско дървено влакче – класически подарък за деца на 1 година3 април 2023

Често в нашия магазин за дървени играчки в град Варна имаме запитване за подходящ подарък за първи рожден ден. Опитът ни показва, че класическото дървено влакче за деца си остава сред най-избираните артикули. Тук ще ви представим няколко изключително красиви модела, подходящи както за момичета, така и за момчета, които можете да разгледате на място в магазина ни или онлайн.

прочети още

2 април - празнуваме Деня на детската книга 2 април 2023

Днес, на 2 април, празнуваме Международния ден на детската книга заедно с много деца и бебета! Интересът към бебешкото четене беше много голям и отново не успяхме да откажем на нито едно дете. Затова организирахме цели 5 четения на “Писана се учи да готви” и “Кучето детектив” от Джулия Доналдсън.

прочети още

Разговор с Надежда Генчева, авторът на "Ние с мама. Над 150 рецепти за деца от 6 до 24 месеца"31 март 2023

С Надя се запознахме преди няколко години на едно благотворително събитие, което организирахме в "Социалната чайна" и оттогава ни е подкрепяла във всички начинания, за което сърдечно ѝ благодарим. А книгата ѝ "Ние с мама. Над 150 рецепти за деца от 6 до 24 месеца" можете да откриете във физически магазин ексклузивно само и единствено при нас.

прочети още

Проучване: Хартиените книги ангажират малките деца повече от таблета28 март 2023

Хартиените книги са доказано по-ангажиращи вниманието на малките деца в сравнение с електронните им копия на таблет или телефон. Въпреки бума в продажбата на електронни книги на международния пазар, когато говорим за деца е по-добре да посегнем към традиционния носител. Детските книги на хартия са златният стандарт за позитивна интеракция между родителите и техните деца.

прочети още

Четене за деца и бебета в Международния ден на детската книга27 март 2023

Тази неделя, на 2 април, по случай Международния ден на детската книга организираме не едно, а цели две събития: "Четене за бебета" от 11:00 часа, подходящо за деца от 10 месеца до 3 години и "Четене на приказки" от 12:00 часа за деца на възраст от 3 до 7 години.

прочети още

Часът на Земята - „Общ дом. Общо бъдеще“26 март 2023

Снощи, на 25-ти март, между 20:30 и 21:30 отбелязахме инициативата „Часът на Земята“, която се провежда всяка година в последната събота на месец март. Включихме се и ние като изключихме светлините в знак на солидарност с планетата. Фокусът на кампанията на Световния фонд за дивата природа в България тази година е възстановяването на естествения хабитат на популации, които са важни за цялата екосистема и затова е под надслов „Общ дом. Общо бъдеще“.

прочети още

Какво подарихме на „Зеления морски двор на Варна“?22 март 2023

В началото на месеца бяхме на гости в „Зеления морски двор на Варна“ и разбира се не отидохме с празни ръце. Какво и защо избрахме да подарим на децата, ще ви разкажем тук.

прочети още

Новите детски книги в къщичката ни библиотека са...21 март 2023

Тази неделя беше поредното четене в рамките на инициативата ни „Приказки под нашето дърво“, която осъществяваме напълно безплатно. След края на всяко четене, доволните слушатели имат възможност по желание да пуснат монетка в нашата емблематична къщичка-касичка, а със събраните средства добавяме съвременни детски книги в нашата къщичка-библиотека.

прочети още

Международен ден на детската книга 15 март 2023

На 2 април празнуваме международния ден на детската книга. Денят е избран през 1967 г. по инициативата на Международния съвет на книгите за младите хора (IBBY), защото на тази дата през 1805 г. е роден датският писател Ханс Кристиан Андерсен. Всяка година празникът се спонсорира от различна държава и през 2023 г. това е Гърция. Тук публикуваме наш превод от гръцки на прекрасното послание по повод празника на Вангелис Илиуполос: "Книга съм, прочети ме."

прочети още

Празникът на мама с "Къде е мама?" в "Зеленият морски двор на Варна"12 март 2023

По случай деня на Мама, заедно с инициативата ни “Приказки под нашето дърво”, гостувахме в Зеленият морски двор на Варна. Прочетохме една от любимите ни детски книжки на Джулия Доналдсън и Аксел Шефлър - “Къде е мама?”, а малчуганите получиха подарък от нашите симпатични мартенички-значки, които подготвихме специално за събитието.

прочети още

Кои играчки имат място в детската стая и кои е по-добре да избягваме (Интервю)3 март 2023

И ние като повечето родители срещаме проблеми с трупането на играчки, към които децата ни бързо губят интерес. В търсене на повече информация по темата, попаднахме на много интересно интервю с професор Андре Франк Цимпел - немски психолог и специалист по детско развитие. Отговорите на най-интересните въпроси преведохме и публикуваме тук.

прочети още

Баба Марта бързала..1 март 2023

Баба Марта бързала, мартенички вързала: морави, зелени, бели и червени. Честита Баба Марта, приятели! Днес посрещнахме празника на гости в Зеления морски двор на Варна, който се намира непосредтсвено до входа на Морската градина, в пространството на първия етаж на емблематичното за варненци "Морско казино".

прочети още

Топ 3 на най-продаваните книги от Джулия Доналдсън24 февруари 2023

Много пъти сме споделяли с нашите клиенти, че именно поредицата на Джулия Доналдсън и Аксел Шефлър е една от основните причини да отворим нашето магазинче за детски книжки и дървени играчки. У дома сме истински фенове на заглавията, които са и първият ни избор за подарък за рождени дни. Няма да учудим никого, че най-продаваните книги в нашето магазинче са и най-любимите ни. И въпреки че всички са ни такива, ако в домашната библиотека трябваше да запазя само три от тях, то със сигурност бих се спряла на следните...

прочети още

Голямото завръщане на класическите дървени играчки 23 февруари 2023

Все повече родители предпочитат класическите дървени играчки за своите деца. На какво се дължи това? Тук сме събрали седем причини, които обясняват този избор.

прочети още

"Опашати непознати" на гости в "Приказки под нашето дърво"19 февруари 2023

Специална изненада за всички почитатели на инициативата ни „Приказки под нашето дърво“ сме подготвили в навечерието на мартенските празници. В последната събота на февруари месец, за първи път при нас ще бъде прочетена приказка от български писател, носител на литературната награда „Бисерче вълшебно“ 2022 – "Опашати непознати".

прочети още

Благотворителна работилничка за меденки-валентинки (Видео)12 февруари 2023

Благодарим на всички участници в Sold out: Благотворителна работилничка за меденки-валентинки! Заедно успяхме да омесим, изрежем, изпечем и декорираме десетки меденки във формата на сърца и мечета! Къде отиват събраните средства, както и кадри от събитието, можете да видите тук!

прочети още

Местата за благотворителната ни работилничка за меденки-валентинки на 12.02.2023 свършиха2 февруари 2023

За по малко от 24 часа от обявяването на поредното ни благхотворително събитие със съдействието и подкрепата на нашите приятели от Социално предприятие "Пекарна Радост" свършиха. Благодарим Ви за подкрепата! Подробности за събитието тук!

прочети още

Как да си направим дракон? (Стъпка по стъпка)28 януари 2023

Мечтаете ли да си имате дракон? Ама истински! Огнедишащ? Е, в това кратко и много лесно ръководство ще ви покажем стъпка по стъпка как да си го направите. При това съвсем сами!

прочети още

Равносметка за 2022 година5 януари 2023

Да, все още не сме празнували нито цял, нито половин рожден ден, но и ние сме готови с новогодишната равносметка и по-важното - със списъка с нови мечти! Отворихме магазинчето ни за дървени играчки и детски книжки в центъра на град Варна преди по-малко от 5 месеца с идеята да се включим в каузата за насърчаване на детското четене и намаляването на пластмасовите играчки.

прочети още

Трийхаус се включва в конкурса "Да украсим Варна за Коледа"21 декември 2022

След усилена подготовка Трийхаус официално се включва в конкурса "Да украсим Варна за Коледа". Можете да ни подкрепите като гласувате за нас тук: https://shortly.bg/P0nol . Освен нашите пакостливи елфи Герда и Йонте, които са ни на гости в магазина до 25-ти декември, на място можете да се снимате и с нашия огромен лешникотрошач. Изработен специално за нас от подръчни материали, той всеки ден привлича деца и възрастни за снимки.

прочети още

Над 250 подаръка ще раздаде днес Св. Николай на...19 декември 2022

Днес над 250 подаръка, подготвени от Независима Доброволческа Мрежа “Mockingjay” Варна, ще бъдат раздадени от Св. Николай на децата, бягащи от войната в Украйна, които са настанени в близките бази около Варна и Рибарица.

прочети още

Коледни бисквити, ароматен чай и томбола с награда18 декември 2022

Нашата първа Благотворителна работилничка за коледни бисквитки съвместно със Социално предприятие - Пекарна "Радост" в Социалната чайна приключи! Скъпи гости ни бяха нашият лешникотрошач, елфите Йонте и Герда, и изненадааааа - "Феята от Захарницата" - Ванилия Величественова Всемогъщова!

прочети още

Благотворителна работилничка за коледни бисквитки (18.12. от 10:30) 7 декември 2022

Обичате ли бисквитки? Ние ги ОБОЖАВАМЕ, особено КОЛЕДНИТЕ! Затова изобщо не ни беше трудно да решим, нашето последно събитие за годината да е именно Благотворителна работилничка за коледни бисквитки. Тук на помощ ще се притекат нашите приятели от Социално предприятие - Пекарна "Радост", които ще осигурят всички необходими материали за месене, печене, рязане, декориране и разбира се обещават да споделят с нас тайната на вкусните меденки. Любезни домакини ще бъдат младежите от The Social Teahouse.

прочети още

Кула от монети за първите 10 книжки в нашата къщичка-библиотека5 декември 2022

Днес в магазинчето ни отново ме чакаха Йонте и Герда. През нощта извадили всички монетки от касичката ни къщичка и си направили висоооока кула. Е, не е по-висока от нашия приказен лешникотрошач (той достига невероятните 2 метра и 40 см), но е достатъчна за закупуването на първите 10 книжки за нашата къщичка-библиотека!

прочети още

Полярно „иглу“ за приказки се превърна в истинска атракция в центъра на Варна4 декември 2022

Поради големия интерес към нашите „Зимни приказки“ вчера (03.12.) и вече на всички известното ни неумение да отказваме, днес направихме не едно, а цели две извънредни четения на „Детето на Грузулака“. И понеже прогнозата за времето не обещаваше безоблачност, за първи път се събрахме с малчуганите в нашето чисто ново, уютно „иглу“.

прочети още

Розова коледна премяна, четене на зимни приказки и откриване на къщичката ни библиотека3 декември 2022

Ех, че много неща се случиха днес! За първи път показахме коледната ни премяна, по която работим от седмици. Вече на място пред или вътре в магазина (зависи от атмосферните условия) ще можете да се снимате с нашата ОГРОМНА собственоръчно направена лешникотрошачка. Количката, която сте виждали толкова много пъти пред магазина ни е преобразена в джинджифилова къщурка, където съвсем скоро ще приютим още коледни изненади....

прочети още

The Elf on the Shelf или кого заварихме днес в магазина1 декември 2022

Днес, на един от книжните ни рафтове, точно над пощенската ни кутия в магазина, виждаме тия двамата!!! Не се побрали в кутията. Оказа се, че си имаме специална пратка чааак от Северния полюс! Дядо Коледа е решил, да ни наблюдава по-добре, колко сме послушни с помощта на елфа Йонте и елфката Герда. Щели да стоят чак до 25-ти декември. Изглеждат ми големи беладжии, та ще ги видим какви ще ги вършат...

прочети още

В "Щедрия вторник" ЩЕДРО благодарим!29 ноември 2022

В "Щедрия вторник" ЩЕДРО благодарим за интереса към откриването на нашата "Къщичка-библиотека" и придружаващото го събитие - Четене на зимни приказки под нашето дърво! Местата за пореден път свършиха мигновено!

прочети още

Детска къщичка-библиотека отваря врати на ул. „Иван Вазов“ 2 28 ноември 2022

Щастливи сме да поканим всички деца от Варна и гости на града тази събота (3.12.) от 11:00 часа на тържествено откриване на нашата слънчева Къщичка-библиотека!

прочети още

Театър на сенките: "Много гладната гъсеница"26 ноември 2022

Този петък пред магазинчето ни на булевард "Княз Борис I" 21 за първи път представихме световния бестселър за деца и бебета от Ерик Карл - "Много гладната гъсеница". Своя дебют направихме и в изкуството на театъра на сенките. Деца и родители имаха възможността да се запознаят с историята на малката и много гладна гъсеничка, която в края ѝ се превръща в красива пеперуда.

прочети още

Черно-бял петък за най-малките любители на приказки във Варна20 ноември 2022

На 25-ти ноември от 11:00 часа за първи път в инициативата ни “Приказки под нашето дърво” ще представим световноизвестния бестселър за деца и бебета “Много гладната гъсеница”. Този път чрез театър на сенките.

прочети още

Денят на добротата с най-милия гигант в града14 ноември 2022

В световния ден на добротата (World Kindness Day) прочетохме “Най-елегантният гигант в града”. Автори на книгата са нашият любим тандем Джулия Доналдсън (текст) и Аксел Шефлър (илюстрации).

прочети още

Средствата от нашата "касичка-къщичка" отиват за...1 ноември 2022

Помните ли нашата къщичка-касичка? След всяко провеждане на Приказки и игри под нашето дърво, малчуганите пускаха в нея монетка по желание, а със събраните средства обещахме, че ще разширим кръга от инициативи.

прочети още

Деца и бебета слушаха "Страшни приказки" в неделя1 ноември 2022

Тази неделя пред магазинчето ни за детски книжки и дървени играчки в град Варна се проведе първият маратон със "Страшни приказки" за деца и бебета. Инициативата ни "Приказки и игри под нашето дърво" стартира точно преди месец и след поредица от успешни четения този уикенд за първи път организирахме и четене за бебета, както и четене в оригинал.

прочети още