• Начало /
  • Нашата мисия, визия и ценности

Нашата мисия, визия и ценности

Нашата мисия, визия и ценности

В стремежа си да си откраднем минутка спокойствие, често залитаме в търсене на нови и нови играчки и занимания за нашите деца. Опитът ни обаче е показал, че най-добрата играчка за тях си оставаме самите ние - техните родители. Затова и вярваме, че книжките и играчките са основно помощен инструмент в арсенала на възрастните. Така наречените "пасивни" играчки стимулират и родителите, и децата им да бъдат активни в общуването помежду си, повишават концентрацията им и развиват въображението.

 

Специалистите по ранно детско развитие отбелязват, че родителите, които избират семпли играчки, разбираемо използват многократно повече думи в съвместната игра с децата си, за да ангажират вниманието им. Това в дългосрочен план стимулира развитието на речта и подобрява езиковите компетенции на подрастващите. Поради тази причина съвременните препоръки са за ограничаване на количеството играчки за сметка на тяхното качество.

 

Затова и нашата основна мисия е да предоставим на българските родители избор измежду внимателно подбрани занимателни играчки, които отговарят на всички изисквания за безопастност и същевременно са впечатляващо красиви, открояващи се с класически дизайн в модерен прочит, в нежни ненатрапчиви цветове.

 

Всички дървени артикули, които предлагаме на сайта ни са изработени от FSC сертифицирана, висококачествена дървесина от социално и екологично ориентирано горско стопанство. Въпреки че дървените играчки са (според нашето мнение) най-добрата алтернатива на пластмасовите и водят до ограничаване на замърсяването на околната среда, за съжаление от лицето на Земята всяка минута изчезват гори с площ равна на 36 футболни игрища, което освен до промяна на климата, води и до загубата на хабитати на милиони видове диви животни. Ето защо за нас е толкова важен и произходът на използваната дървесина. 

 

Стремим се да подкрепяме местни производители и артисти. Затова сме изключително щастливи, че можем да предложим на нашите най-малки клиенти обзавеждане за тяхната детска стая в скандинавски стил на българската марка KAID. Създадено в изцяло минималистичен стил, от естествена и лека материя, в топли и приятни цветове - то напълно отговаря на потребностите на децата. Заобикалящата ги среда трябва да възпитава усещането за естетика, да подтиква към игра, да развива навиците, уменията и не на последно място въображението. Всичко това откриваме в непреходния дизайн на детските мебели KAID. 

 

В съкровищницата ни от артикули можете да откриете и невероятно красивите тефтери, тетрадки, несесери, портмонета, а съвсем скоро и калъфи за книги с авторските илюстрации на Ивайла Стоева (miia). Само един поглед е достатъчен, за да се влюбите в неподправения им дизайн. Създадени в уюта на собствения ѝ дом-ателие, с много любов, грижа и старание, те се превръщат в чудесен подарък за специални хора.

 

В тази категория ще откриете и авторските илюстрации на книгозаври върху емайлирани канчета от талантливата илюстраторка Петя Евлогиева. Тези симпатяги са специално създадени за колекцията авторски мърч на най-голямата общност за детска литература и насърчаване на детското четене в България "Нито ден без книжки", в която и ние в качеството си на родители членуваме и черпим идеи и вдъхновение.

 

Насърчаването на съвместното четене като неотменна част от нашето ежедневие, разбира се е обща мисия, която и ние от Treehouse изцяло споделяме. Затова се опитваме да Ви предоставим богата селекция от съвременна детска литература, в която ще откриете утвърдени заглавия на бутиковите издателства "Рибка", "Мармот", Таралеж", "Дъбови листа", както и цялата колекция преводни заглавия на световноизвестния тандем Джулия Доналдсън и Аксел Шефлър, издавани в превод от прекрасната Мария Донева.

 

Вярваме в неограничените ползи от ранното детско четене, затова организираме ежеседмични литературни четения за най-малките под нашето любимо дърво пред физическия ни магазин в град Варна. Опитваме се да създадем за децата преживяване, въвеждайки ги в приказния свят на книгите. За целта използваме картинния театър "Камишибай". След всяко събитие малчуганите получават персонализирани пликове с допълнителни материали за работа с героите от приказката у дома и имат възможността да пуснат монета в нашата специална касичка-къщичка. Със събраните средства    поддържаме свободна къщичка-библиотека с книгите на Джулия Доналдсън под нашето дърво, за да бъдат любимите ни заглавия по-достъпни за нашите читатели.

 

Разбира се имаме още много идеи, за които се нуждаем и от Вашата подкрепа. Мечтаем да създадем малка общност, в която да споделяме общи ценности, да обменяме родителски опит, да обсъждаме любими детски заглавия, игри и подходящи занимания за децата ни. Затова създадохме и затворената фейсбук група "Приказки и игри под нашето дърво". Не се колебайте да ни пишете, дали това, което правим Ви харесва. Вашите препоръки, градивна критика и обратна връзка са изключително важни за нас.