Стая

Детската стая и нейното планиране

Обзавеждането на детската стая е едно от най-приятните занимания за всеки родител. Дали подготвяме бебешката стая или заедно с вече порасналото си дете избираме мебели за детска стая, целият този процес е съпроводен с огромен ентусиазъм. По този начин заявяваме своята индивидуалност, стил и предпочитания. Детската стая се обзавежда с най-много любов и търпение от страна на родителите: тя може да бъде в най-различни форми и цветове, но стремежът винаги е разпределението да е функционално и удобно. А резултатът е приятна атмосфера за почивка, забавление и подготовка на уроци.

Правилните мебели

Да, важно е да изберем правилните мебели за децата си в зависимост от тяхната възраст. Малките дечица са прекалено зависими от родителите си при движение и разучаване на света около тях. Освен безопасност един любящ родител трябва да осигури и подходящата среда за тяхното развитие. Такава, която да ги провокира да придобиват умения, да са независими, да изграждат увереност без непрестанната помощ на родителя. Именно обзавеждането на детската стая е един ключов момент в изграждането на чувството за самостоятелност у децата, тъй като те прекарват много време в нея.

Например при избора на столче е добре да съобразим то да пасва на възрастта на детето, така че да му е удобно, краката да опират на пода, за да може да стои спокойно на него. Столът BJØRN, който можете да откриете като препоръка от нас, е направен изцяло от естествен материал – брезов шперплат. Интересното при него е, че разстоянието между облегалката и фигурката с мече е проектирана за съхранение на книжки. Прекрасна идея за подарък за всеки малък любител на приказния свят. Разбира се няма никъде остри ръбове, повърхностите са внимателно шлайфани, за да гарантират пълна безопасност.

Масичката също трябва да бъде съобразена по размер, за да могат децата без излишни движения да си играят, рисуват или да се хранят на нея. Детската маса PUU от KAID е нашето предложение, което се отличава с изчистен дизайн и естествен цвят, подходящ за интериора на всяка детска стая.

Препоръчително е детското легло да е достатъчно ниско, за да може прохождащите деца да се научат да се качват и слизат сами безопасно. Детското легло TALOT очарова освен с качество, но и с прекрасен дизайн, който създава домашен уют.

Всички мебели, които можете да намерите в нашия сайт, са от българския производител KAID. Те гарантират високо качество и се фокусират върху скандинавския стил с леки и приятни форми. Изработени са от естествен материал шперплат и притежават всички необходими сертификати, които отговарят на стандартите на ЕС за безопасност на играчките според директивата от 2009/48/ЕС. KAID се стремят към създаване на непреходни функционални и практични продукти, които насърчават детското творчество. Още едно доказателство за добре свършената работа на целия екип на KAID е престижната международна награда на тазгодишното издание на SIT Furniture Design Award, която те получиха. Именно солчето с място за книжки BJØRN е отличено в категорията “Baby & children chair”.

Едно специално допълнение към детски мебели, но специално за малки принцеси е розовата тоалетка от Jabadabado с истински чекмеджета и регулиращо се огледало.

След обзавеждането често пристъпваме към декорацията на детската стая. В тази подкатегория ние сме се спрели на красивите нощни лапи Little Lovely Company, които са екологични и не съдръжат  BPA и PVC. Те са подходящи дори за гушкане, защото не се нагряват. За това и формите им са на едни от любимите на децата животинки: нощна лампа лисиче, динозавърче, еднорог или пък очарователна жълта звездичка и малката розова гъбка.

 А ако търсите онзи последния завършващ детайл за Вашата детска/бебешка стая, можете да разгледате гирляндите на Little Dutch, които могат да бъдат закачени на стената срещу или над креватчето, на рафта с книжките или да ги използвате са парти.

 

 

Филтри
Цена