За нас

За нас

Здравейте и добре дошли на страницата, в която ще повдигнем завесата и ще споделим кой стои зад този проект. Приятно ни е да се запознаем - ние сме Ивето и Десито - дългогодишни приятелки, колеги, СЪученички, СЪстудентки и бивши СЪквартирантки. Общо взето сме прекарали почти целия си СЪзнателен живот заедно, а вече сме и горди СЪсобственички в нашата СЪвместна фирма Трийхаус.бг ООД. Името ѝ се появи напълно естествено - вдъхновено от реалното дърво пред нашето малко магазинче.

 

Надяваме се, че приятелството, което сме съхранили през всичките тези години, ще бъде добра основа за нашия проект. По образование сме преводачи, редактори, лингвисти и преподаватели по чуждоезиково обучение. В последните години към CV-тата ни добавихме стаж и в най-трудната професия на света - професия МАМА. Именно този етап от животите ни, вдъхнови създаването на нашето уютно местенце за качествени детски книги и красиви дървени играчки

 

На 12.08.2022г. отворихме локален магазин в центъра на град Варна, на ъгъла на бул. "Княз Борис I" 21 и ул. "Иван Вазов" 2. Дървените играчки, които подбрахме за Вас са на нидерландските марки Little Dutch и Joueco, украинските Cubika и Puzzlika, както и сръбските Pino и Lule. Разбира се, стремим се да избираме продукти, създадени в Европа, а при възможност се опитваме да подкрепяме местни производители и творци. Нашите играчки отговарят на всички международни изисквания за безопасност и притежават съответните сертификати. Изработени са от висококачествена дървесина от социално и екологично ориентирано горско стопанство, с което подкрепяме опазването на горите и хабитата на милиони видове диви животни. 

 

Относно книжките можем да се похвалим с прекрасна бутикова библиотека, която включва любими заглавия от издателствата "Рибка", "Мармот", "Таралеж"(Доброто яйце), "Дъбови листа", "Йо Йо книги за деца", както и всички преводни книги на най-популярния тандем в съвременната детска литература - Джулия Доналдсън и Аксел Шефлър

 

Месец след откриването на магазина, стартирахме инициативата "Приказки и игри под нашето дърво". Стараем се веднъж седмично да обявим събитие в страниците ни във Фейсбук и Инстаграм, с което да поканим деца от 10+ месечна възраст до няма значение каква, защото сме на мнение, че който обича да чете, може да оцени стойностната литература без значение от годините, на които е. Всяко записано за събитие дете получава персонализиран плик с материали по приказката, по които да работи вкъщи. И понеже всички наши слушатели са будни и любопитни деца, в края на всяко четене ни подкрепят с монетка, която пускат в нашата интерактивна касичка-къщичка, а ние обещаваме с тези средства да продължаваме да изненадваме нашите малки СЪграждани.

 

В начален етап на изпълнение е и следващата ни идея, свързана с четене на приказки на английски и немски език. Следете ни в социалните мрежи и в сайта, за да разберете кога ще стартираме с новите събития.

 

Преди започването на учебната година, решихме да разширим асортимента си от продукти и включихме красивите тетрадки, тефтери, несесери и портмонета с авторски илюстрации на варненската дизайнерка Ивайла Стоева (miia). И понеже искаме да подкрепяме местни производители и артисти, предлагаме мебели за детска стая в скандинавски стил, произведени в гр. Провадия, като в магазина ни за дървени играчки във Варна е изложена мостра на интересното детско столче за четене.

 

Както вече сме свикнали в днешно време всичко трябва да се случва и онлайн, поддържаме паралелно с физическия ни магазин във Варна и този в интернет. За развитието му също имаме натрупан опит по отношение на създаване на онлайн съдържание в една от водещите IT компании в града, а с техническата част сме благодарни, че ни помагат наши стари приятели и колеги.

 

Какво ни остава още освен това, да се надяваме на усмихнати и доволни клиенти и СЪмишленици.

 

 

Treehouse.bg: Как преминава посещение с малко дете в магазина ни за детски книжки и дървени играчки?